top of page

WERKING

Frisbee.Vlaanderen heeft als doel Ultimate Frisbee in Vlaanderen te promoten, uit te breiden en te ontwikkelen. Dit gebeurt door het geven van initiaties, vertegenwoordiging op evenementen, promotie op scholen, aanbieden van trainersopleidingen, samenwerkingen met andere sportfederaties en hogescholen, ondersteuning van tornooien, ...

Frisbee.Vlaanderen is de vertegenwoordiger en spreekbuis van ALLE Vlaamse Ultimate frisbee spelers voor regionale, nationale en internationale materies.

Sinds 2008 vertegenwoordigt deze federatie een steeds groeiend ledenaantal, daarom werd besloten om in 2013 een samenwerking met FROS Multisport Vlaanderen vzw op te starten. Via deze samenwerking kunnen we onze leden een solide verzekering aanbieden en de werking van de federatie verder professionaliseren.

 

WAAROM EEN 'VLAAMSE' FEDERATIE?

Sportclubs die erkend willen worden en subsidies willen ontvangen moeten lid zijn van een regionale federatie. Bijgevolg bestaat elke nationale federatie uit een Vlaamse federatie en een Waalse federatie. Ook bij Ultimate frisbee is dit het geval. Sinds 2008 bestaat er een Vlaamse Ultimate Frisbee federatie en sinds 2009 een Waalse Federatie (FBFDV). Momenteel ontvangt geen van beide federaties subsidies van de overheid.


In 2010 werd er door vertegenwoordigers van Frisbee.Vlaanderen en vertegenwoordigers van de FBFDV een overkoepelende nationale organisatie opgericht: de Belgium Ultimate Frisbee Federation. Die BUF wordt gevormd door Jean-Philippe Deckers en Benjamin Zwarts voor de FBFDV en door Fery Vanhemelryck en Felix Godts voor Frisbee.Vlaanderen.

VROEGER

 

De originators, pioniers en oprichters van Frisbee.Vlaanderen nl. Karel Vroman, Toon Vroman, Joachim Defraye, Tim Coppejans, Nele Masschaele en Sigi Bodson worden bedankt voor hun inspanningen. De eerste stap is vaak de moeilijkste, bedankt om die te nemen!

                                

 

 

 

NU

 

In het dagelijks bestuur van Frisbee.Vlaanderen zitten personen die verkozen zijn door de afgevaardigden van de aangesloten clubs. Minstens 1x per jaar is er een algemene vergadering waarop alle Vlaamse clubs worden uitgenodigd en waar er (door een stemming) steeds nieuwe leden kunnen toetreden tot het bestuur.

 

TOEKOMST
 

Ben je gemotiveerd om frisbee vooruit te helpen? Weet je van jezelf dat je sterk bent in financiën, communicatie, marketing of management? Ben je creatief?

 

Laat het ons weten. Ongetwijfeld kan je een rol invullen waarmee je de sport vooruit helpt!

bottom of page