top of page
Documenten voor clubs

VOOR CLUBS

Voorkom dat u als bestuurslid voor ALLES moet opdraaien binnen uw club. Maak duidelijke afspraken en een taakverdeling tussen de bestuursleden.

De verschillende functies en bijhorende taakverdeling vind je hieronder.

Vrijwilligers zijn zeldzaam en voor sommige zaken zijn deze een echte rariteit; chauffeurs bv. Als uw clubkas het toelaat kan je ervoor kiezen om chauffeurs een km-vergoeding te geven. Hier komt echter veel meer bij kijken dan je denkt. Klik op "meer informatie" voor ... meer informatie

Als voorzitter van een club kunt u voor heel wat verantwoordelijk gesteld worden. Wijs uw leden op hun plichten en verantwoordelijkheden door hen (samen met hun lidmaatschap) ook akkoord te laten tekenen met een huishoudelijk reglement (of tuchtreglement) van de club. Op die manier wapent u zichzelf tegen losbandige leden.

 

Hieronder een sjabloon.

Als clubbestuurder bent u misschien nauw betrokken bij de organisatie van een tornooi. Via FROS kunt u een gratis 1-dagsverzekering aanvragen om de deelnemers aan uw tornooi te beschermen.

 

Via de link vindt u meer informatie, een aanvraagformulier van deze verzekering en een hoop andere nuttige downloads.

Documenten voor spelers

VOOR LEDEN

U heeft zich geblesseerd tijdens een training, onderweg van/naar een training, op BUIC of BUOC?

 

Bij uw lidmaatschap van de Vlaamse Ultimate Frisbeefederatie zit een verzekering ingesloten. Neem dit formulier mee naar de arts en volg de verdere stappen.

 

Indien geblesseerd op een tornooi, contacteer de tornooiverantwoordelijke en informeer naar een verzekering.

Knowledge of the rules!
 

Als lid van een club - en dus ook van de federatie - wordt van jou verwacht dat je de sport beoefent zoals het hoort; namelijk op een correcte manier. Fairplay houdt in eerste instantie in dat je de regels kent. 

 

We raden alle spelers dan ook aan om hun accreditatie te behalen (opgesteld door WFDF (World Flying Disc Federation), momenteel enkel nog maar in het Engels beschikbaar). 

Get your accreditation!

Producten dopinglijst

 

In het proces naar erkenning moeten we ons gedragen als professionele sporters. Dit brengt met zich mee dat we ons moeten houden aan bepaalde regels inzake gebruik van verboden middelen.

Via deze link vind je een lijst van verboden middelen opgesteld door het WADA (World Anti-Doping Agency). Dit charter werd ondertekend door de WFDF (World Flying Disc Federation) waarmee alle Vlaamse spelers onrechtstreeks verbonden zijn.

bottom of page